-->

17 Ağustos 2014 Pazar

Şekerpare Tarifi


Şekerpare
  • Şekerpare Tarifi


  • Şekerpare nasıl yapılır, şekerpare malzemeleri, şekerpare yapılışı, şekerpare tarifi


  • İkramlarınızda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz leziz şekerpare tatlısı yapmak için makalemizdeki şekerpare malzemelerini kullanmanız ve şekerpare nasıl yapılır yönergelerini takip etmeniz yeterlidir. Afiyet Olsun.

  • Şekerpare Tarifi:
  • Şekerpare Malzemeleri ...
  • Dört su bardağı un,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri,
  • İki adet bütün yumurta,
  • İki adet yumurta sarısı,
  • Bir büyük paket margarin (250 gr. margarin)
  • Bir çay bardağı irmik,
  • Limon kabuğu rendesi,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir çay kaşığı karbonat.
  • Şekerpare Şurubu Malzemeleri: 
  • Dört su bardağı toz şeker,
  • Dört buçuk su bardağı su,
  • Yarım limon suyu.

  • Şekerpare YapılışıŞekerpare TarifiŞekerpare Nasıl Yapılır ?
  • Şekerpare Şurubunun Hazırlanması: Şekerle suyu kaynatarak koyulaştırınız, yarım limon suyu ekleyerek ateşten alınız.
  • Şekerparemizi yaparken önce un, yağ, karbonat, limon kabuğu rendesini ovalayarak avuç içiyle ufalayınız, ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, 2 tam yu­murta ve 2 yumurta sarısını ekleyiniz, önce yumurtaları karıştırıp etrafından un alarak bir hamur yapınız,
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yu­varlayınız 2şer cm. arayla hafif yağlanmış tepsiye diziniz, üstlerine dik olarak kabuğu soyulmuş birer ba­dem koyunuz,
  • Son olaraksa kızgın fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz, fırından çıkartınca sıcak şurup dökünüz ve ağır ateşte ağzını kapatarak yarım saat şurubu çektiriniz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kaynak: Şekerpare Tarifi
  • Şekerpare nasıl yapılır, şekerpare malzemeleri, şekerpare yapılışı, şekerpare tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri