- Şekerpare Tarifi
- Şekerpare nasıl yapılır, şekerpare malzemeleri, şekerpare yapılışı, şekerpare tarifi
- İkramlarınızda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz leziz şekerpare tatlısı yapmak için makalemizdeki şekerpare malzemelerini kullanmanız ve şekerpare nasıl yapılır yönergelerini takip etmeniz yeterlidir. Afiyet Olsun.
- Şekerpare Tarifi:
- Şekerpare Malzemeleri ...
- Dört su bardağı un,
- Yarım su bardağı pudra şekeri,
- İki adet bütün yumurta,
- İki adet yumurta sarısı,
- Bir büyük paket margarin (250 gr. margarin)
- Bir çay bardağı irmik,
- Limon kabuğu rendesi,
- Bir paket vanilya,
- Bir çay kaşığı karbonat.
- Şekerpare Şurubu Malzemeleri:
- Dört su bardağı toz şeker,
- Dört buçuk su bardağı su,
- Yarım limon suyu.
- Şekerpare Yapılışı, Şekerpare Tarifi, Şekerpare Nasıl Yapılır ?
- Şekerpare Şurubunun Hazırlanması: Şekerle suyu kaynatarak koyulaştırınız, yarım limon suyu ekleyerek ateşten alınız.
- Şekerparemizi yaparken önce un, yağ, karbonat, limon kabuğu rendesini ovalayarak avuç içiyle ufalayınız, ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, 2 tam yumurta ve 2 yumurta sarısını ekleyiniz, önce yumurtaları karıştırıp etrafından un alarak bir hamur yapınız,
- Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayınız 2şer cm. arayla hafif yağlanmış tepsiye diziniz, üstlerine dik olarak kabuğu soyulmuş birer badem koyunuz,
- Son olaraksa kızgın fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz, fırından çıkartınca sıcak şurup dökünüz ve ağır ateşte ağzını kapatarak yarım saat şurubu çektiriniz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Şekerpare nasıl yapılır, şekerpare malzemeleri, şekerpare yapılışı, şekerpare tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder