-->

10 Ağustos 2014 Pazar

Yaprak Sarması Tarifi


Yaprak Sarması, dolma
  • Yaprak Sarması Tarifi

  • Yaprak sarması nasıl yapılır, yaprak sarması malzemeleri, yaprak sarması yapılışı, yaprak sarması tarifi
  • Leziz zeytinyağlı yaprak sarmaları, dolmalar yemek masalarımızın vazgeçilmezlerindendir. Evinizde kolayca pratik ve enfes yaprak sarması, dolmalar yapmak için bu yazımızdaki yaprak sarması tarifi maddelerini uygulamanız yeterlidir, afiyet olsun.

  • Yaprak Sarması Tarifi:
  • Yaprak Sarması Malzemeleri ...
  • 200 gram asma yaprağı,
  • Üç adet orta boy soğan,
  • Bir demet maydanoz,
  • Bir demet dereotu,
  • Yarım demet taze nane,
  • Yarım demet taze soğan,
  • İki fincan pirinç,
  • İki diş sarımsak,
  • İki-Üç adet limon suyu,
  • Bir çay bardağı kadar zeytin yağı,
  • Yeterince tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğinize göre).

  • Yaprak Sarması Tarifi, Yaprak Sarması Yapılışı, Yaprak Sarması Nasıl Yapılır ? (Dolma Tarifi, dolma malzemeleri)
  • Nefis zeytinyağlı dolmalarımızı yapmaya başlamadan önce bir kaba soğanları rendeleyin, sirkeli suda bekleyen yeşillikleri ince ince doğrayıp kaba alın. 
  • Sonra bir limon suyunu ve pirinçleri yıkayın yine kaba alın. Baharatları da kaba alıp güzelce karıştırın. 
  • Daha sonra 2-3 dakika kaynattığınız yapraklarının suyu süzülünce iç harçtan biraz alıp sarın, tencerenin altına yaprakların sapı ve limon kabuğu koyun. Tencereye dizin. 
  • Son olaraksa üzerine çok az su, biraz zeytin yağı ve bir limon suyunu gezdirin ve yarım saat kadar pişirin. Afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Not: Dolma içini pişirerekte hazırlayabiliriz; soğanları yağda öldürüp yıkadığımız pirinçlerle birlikte kavururuz. Sonra yeşilliklerini ve baharatlarını ilave edip altını kapatırız, biraz demlendikten sonra sarmaya başlayabiliriz.

  • Yaprak sarması nasıl yapılır, yaprak sarması malzemeleri, yaprak sarması yapılışı, yaprak sarması tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri