- Yaprak Sarması Tarifi
- Yaprak sarması nasıl yapılır, yaprak sarması malzemeleri, yaprak sarması yapılışı, yaprak sarması tarifi
- Leziz zeytinyağlı yaprak sarmaları, dolmalar yemek masalarımızın vazgeçilmezlerindendir. Evinizde kolayca pratik ve enfes yaprak sarması, dolmalar yapmak için bu yazımızdaki yaprak sarması tarifi maddelerini uygulamanız yeterlidir, afiyet olsun.
- Yaprak Sarması Tarifi:
- Yaprak Sarması Malzemeleri ...
- 200 gram asma yaprağı,
- Üç adet orta boy soğan,
- Bir demet maydanoz,
- Bir demet dereotu,
- Yarım demet taze nane,
- Yarım demet taze soğan,
- İki fincan pirinç,
- İki diş sarımsak,
- İki-Üç adet limon suyu,
- Bir çay bardağı kadar zeytin yağı,
- Yeterince tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğinize göre).
- Yaprak Sarması Tarifi, Yaprak Sarması Yapılışı, Yaprak Sarması Nasıl Yapılır ? (Dolma Tarifi, dolma malzemeleri)
- Nefis zeytinyağlı dolmalarımızı yapmaya başlamadan önce bir kaba soğanları rendeleyin, sirkeli suda bekleyen yeşillikleri ince ince doğrayıp kaba alın.
- Sonra bir limon suyunu ve pirinçleri yıkayın yine kaba alın. Baharatları da kaba alıp güzelce karıştırın.
- Daha sonra 2-3 dakika kaynattığınız yapraklarının suyu süzülünce iç harçtan biraz alıp sarın, tencerenin altına yaprakların sapı ve limon kabuğu koyun. Tencereye dizin.
- Son olaraksa üzerine çok az su, biraz zeytin yağı ve bir limon suyunu gezdirin ve yarım saat kadar pişirin. Afiyetle yiyebilirsiniz.
- Not: Dolma içini pişirerekte hazırlayabiliriz; soğanları yağda öldürüp yıkadığımız pirinçlerle birlikte kavururuz. Sonra yeşilliklerini ve baharatlarını ilave edip altını kapatırız, biraz demlendikten sonra sarmaya başlayabiliriz.
Yaprak sarması nasıl yapılır, yaprak sarması malzemeleri, yaprak sarması yapılışı, yaprak sarması tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder