-->

10 Eylül 2014 Çarşamba

Kısır Tarifi

kısır
  • Kısır Tarifi

  • Kısır malzemeleri, kısır nasıl yapılır, kısır yapılışı, Kısır Tarifi


  • Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz, ikramlarınızda gönül rahatlığıyla sevdiklerinize ikram edebileceğiniz leziz kısırlar yapmak için aşağıdaki kısır malzemelerini kullanmanız ve kısır nasıl yapılır maddelerini uygulamanız yeterli olacaktır, şimdiden afiyet olsun...

  • Kısır Tarifi:
  • Kısır Malzemeleri ...
  • İki bardak ince bulgur,
  • İki bardak sıcak su,
  • Bir kaşık domates salçası,
  • Bir kaşık biber salçası-,
  • Üç adet domates,
  • Üç adet turşu,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir avuç kadar taze nane,
  • Üç, dört adet taze soğan,
  • Bir yemek kaşığı pul biber,
  • Bir yemek kaşığı kuru nane,
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı,
  • Bir kahve fincanı limon suyu,
  • Yeteri kadar nar ekşisi ve tuz.

  • Kısır Tarifi, Kısır Yapılışı, Kısır Nasıl Yapılır?
  • Kısırımızı yapmaya başlarken öncelikle taze soğanları, domates, turşu ve taze naneyi ufak ufak doğrayın ve salata kabına alarak üzerini kapatın.
  • Sonra geniş yayvan bir kaba 2 bardak ince bulgur ve 2 bardak sıcak su koyun arada bir karıştırarak bulgurun suyunu çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra kuru soğanı ince ince kesin ve bir tavaya zeytin yağı koyarak harmanlayın. Soğan yumuşadıktan sonra bir kaşık biber salçası ve bir kaşık domates salçası ekleyin ve güzelce karıştırın. En son pul biber ekleyin ve hemen altını kapatın.
  • Son olaraksa suyunu çekmiş ve kabarmış bulguru kalan malzemelerin yanına salata kabına alın üzerine daha soğumamış salçalı soğanı, limon suyunu, nar ekşisini, tuzunu, kuru naneyi ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Afiyet olsun...

Kısır malzemeleri, kısır nasıl yapılır, Kısır Tarifi, kısır yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri