-->

14 Eylül 2014 Pazar

Kedi Patisi Tarifi


Kedi Patisi
  • Kedi Patisi Tarifi


  • Kedi patisi malzemeleri, kedi patisi yapılışı, kedi patisi nasıl yapılır, kedi patisi tarifi


  • Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz antep fıstıklı, hindistan cevizli kurabiyelerden olan kedi patisi yapmak için yazımızdaki kedi patisi malzemelerini kullanmanız ve kedi patisi nasıl yapılır maddelerini takip etmeniz yeterli olacaktır. Afiyet Olsun.

  • Kedi Patisi Tarifi:
  • Kedi Patisi Malzemeleri ...
  • 300 gram eritilmiş margarin,
  • 125 gram yoğurt,
  • 1 bardak şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Alabildiğince un.

  • Kedi Patisi İç Malzemeleri:
  • 500 gram Antep Fıstığı,
  • 100 gram Hindistan Cevizi,
  • 15 gram pudra şekeri,
  • 3 yumurta beyazı.

  • Kedi Patisi Yapılışı, Kedi Patisi Tarifi, Kedi Patisi Nasıl Yapılır? :
  • Kedi patisi kurabiyemizi yaparken evvela margarin bir tavada eritilir. Bir kaba eritilen margarin, yoğurt, şeker ve un eklenir, karıştırılır. Bu karışıma kabartma tozuda eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Bu adımlardan sonra antep fıstığı, hindistan cevizi ve pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırınız. 3 yumurta beyazıda eklenerek güzelce karıştırıp içinide hazırlayınız.
  • Sonra hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlak bir şekil elde edilir. İçine hazırladığımız içten koyup küçük bir top haline getirilir.
  • Daha sonra bir kaba şeker koyup yapılan her top şekere batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Son olaraksa bir bıçak yardımıyla hazırlanan top şekillerine 3 çizik atılır ve kedi patisi şekline getirilir. 180 derecede 25-30 dakikada pişirilir. Kurabiyeniz hazır, leziz ve pratik kurabiyenizi sevdiklerinize ikram edebilirsiniz, afiyet olsun.

Kaynak: Kedi Patisi Tarifi, Pratik ve Kolay bisküvi - kurabiye tarifleri


  • Kedi patisi malzemeleri, kedi patisi yapılışı, kedi patisi nasıl yapılır, kedi patisi tarifi

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri