-->

12 Ağustos 2014 Salı

Höşmerim Tarifi


Höşmerim
  • Höşmerim Tarifi

  • Höşmerim Malzemeleri, Höşmerim Nasıl Yapılır, Höşmerim Yapılışı, Höşmerim Tarifi

  • Balıkesir yöremizin leziz tatlarımızdan olan, yağlı peynir, un ve bal ile yapılan höşmerimi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Enfes tatlımızı yapmak için aşağıdaki höşmerim malzemelerini tedarik ettikten sonra, höşmerim tarifi yönergelerini uygulamanız yeterlidir. Afiyet Olsun.

  • Höşmerim Tarifi:
  • Höşmerim Malzemeleri ...
  • Yarım kg. taze teleme peyniri (yağlı),
  • Bir kahve fincanı un,
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker ya da Bir su bardağı bal.

  • Höşmerim Yapılışı, Höşmerim Tarifi, Höşmerim Nasıl Yapılır ?
  • Tatlımızı yaparken evvela yağlı teleme peynirini, bir tencere içinde elle güzelce ufalayınız ve hafif ateş üzerinde tahta kaşıkla karıştırarak pü­rüzsüz süt haline getiriniz,
  • Sonra içine unu ekleyiniz ve karıştırarak kaynatınız,
  • Son olarak şeker ya da balı içine ekleyerek eritiniz ve ateşten alınız, ılık olarak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
  • (Not: İyi yapılmış bir höşmerimin lastik gibi uzaması gerekir.)
Kaynak: Höşmerim
  • Höşmerim Malzemeleri, Höşmerim Nasıl Yapılır, Höşmerim Yapılışı, Höşmerim Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri