-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Kıbrıs Tatlısı
  • Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  • Kıbrıs Tatlısı tarifi, kıbrıs tatlısı malzemeleri, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, kıbrıs tatlısı yapılışı

  • Bu yazımızda ana unsurları un, şeker, yağ, yumurta olan Kıbrıs tatlısının yapılışından bahsedeceğiz, aşağıdaki kıbrıs tatlısı malzemeleri ve kıbrıs tatlısı nasıl yapılır başlığındaki açıklamaları uygulayarak evde kendi başınıza kolaylıkla bu enfes tatlıyı yapabilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Kıbrıs Tatlısı Tarifi:
  • Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri ...
  • 1. işlem : Keki
  • 1 çay fincanı hindistan cevizi,
  • 1 çay fincanı galeta unu,
  • 1 çay fincanı şeker,
  • 1 çay fincanı sıvı yağ,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 4 adet yumurta.

  • Kıbrıs Tatlısı Yapılışı, Kıbrıs Tatlısı Tarifi, Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır ?
  • Tatlımızı yapmaya başlarken önce yumurta ve şekeri karıştırarak çırpınız sonra diğer malzemeleri karıştırınız,
  • Yaklaşık 40-45 dakika boyunca 160 derecede pişirin,
  • Pişen keki fırından çıkar çıkmaz önceden yapılıp soğutulmuş şurubu üzerine dökünüz,
  • Şuruplanmış kek soğumaya bırakılır,
  • 2. İşlem Şurubu: 3 çay fincanı su, 1,5 çay fincanı şeker, 1 limon kabuğu rendesi kaynatılarak soğumaya bırakılır.
  • 3. işlem Kreması:
  • 1 kg süt,
  • 1 çay fincanı şeker,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Şurubu kattığınız kek iyice soğuduktan sonra, yaptığınız kremanın sıcak sıcak kekin üzerine sürülmesi gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra 1 gece boyunca buzdolabında bekletin (normal rafta) dinlensin, sonrasında servis edebilirsiniz, afiyet olsun

  • Kıbrıs Tatlısı, Kıbrıs Tatlısı tarifi, kıbrıs tatlısı malzemeleri, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, kıbrıs tatlısı yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri