-->

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Çiğ Börek Tarifi


Çiğ Börek
  • Çiğ Börek Tarifi

  • Çiğ börek malzemeleri, Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek yapılışı, çiğ börek tarifi

  • İkramların vazgeçilmezlerinden olan börek ve çöreklerin sevilerek yenilenlerindendir Çiğ Börek. Un, yoğurt, kıyma, soğan gibi malzemelerin buluşmasıyla ağzınıza layık çiğ börekler yapmak için aşağıdaki çiğ börek malzemelerini yok ise tedarik etmeniz ve çiğ börek nasıl yapılır maddelerini uygulamanız yeterlidir. Evinizde kendi başınıza kolayca enfes börekler yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Çiğ Börek Tarifi:
  • Çiğ Börek Malzemeleri ...
  • Üç su bardağı un,
  • İki çorba kaşığı yoğurt,
  • Bir yumurta,
  • İki çay kaşığı tuz,
  • Yeterince ılık su.
  • İki bardak ayçiçek yağı (kızartmak için lazım)

  • Çiğ Börek İç Malzemeleri:
  • 250 gr. koyun eti kıyması,
  • Bir orta boy soğan rendesi,
  • Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz,
  • Yeterince tuz ve karabiber.


  • Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek Yapılışı, Çiğ Börek Nasıl Yapılır ?
  • Çiğ Börek İç Hazırlığı:
  • Kıymanın içerisine 1 orta boy soğan rendesi, 1 fin­can su, tuz, karabiber, maydanoz ekleyerek iyice karıştırınız. (Arzuya göre kıymanın içerisine, patateste rendeleyebilirsiniz.)
  • Çiğ Börek:
  • Böreğimizi yaparken evvela unun ortasını açın, 2 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve tuz koyup yeterince ılık su ile orta kıvamda bir hamur elde ediniz,
  • Sonra cevizden biraz büyük parçalara ayırarak, be­zeleri nemli bez altında 10-15 dakika kadar dinlendiriniz, Hamurları merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında yuvarlak açarak ve yarısına çiğ kıyma koyarak ka­patınız,
  • Son olarak açık kenarlarını iyice bastırınız ve bol kızgın yağda kızartınız, Sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun.
  • Çiğ börek malzemeleri, Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek yapılışı, çiğ börek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri