-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli
  • Portakal Reçeli Tarifi

  • Portakal reçeli nasıl yapılır, Portakal reçeli malzemeleri, portakal reçeli tarifi, portakal reçeli yapılışı


  • Diğer tüm reçeller gibi portakal reçelide güne enerjiyle başlamamıza katkı sağlayan kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu yazımızdaki portakal reçeli malzemeleri ve portakal reçeli yapılışı maddelerini takip ederek kış boyunca saklayabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz leziz portakal reçelleri yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Portakal Reçeli Tarifi:
  • Portakal Reçeli Malzemeleri ...
  • Beş adet kalın kabuklu portakal,
  • Bir kg. şeker, 
  • Bir limon suyu.

  • Portakal Reçeli Nasıl Yapılır, Portakal Reçeli Yapılışı, Portakal Reçeli Tarifi
  • Portakal reçeli yaparken öncelikle portakalın sarı kısmını hafifce rendeleyerek bol su içinde haşlayınız ve üzerine soğuk su dökerek soğutunuz. Keskin bir bıçakla küçük parçalara ayırınız. 
  • Daha sonra şeker ilavesiyle ağır ateşte köpüklerini alarak, kıvama gelene kadar kaynatınız. 
  • Son olarak ateşten almadan 10-15 dakika önce limon suyunu ilave edip, soğuduktan sonra kavanoza boşaltınız. Afiyet olsun.
Kaynak: Portakal Reçeli Tarifi
  • Portakal reçeli nasıl yapılır, Portakal reçeli malzemeleri, portakal reçeli tarifi, portakal reçeli yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri