Kek Pişirilmesi Hakkında Bilgi - Kek Nasıl Pişirilir ?
Kek pişirilmesi hakkında bilgi, kek nasıl pişirilir, kek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler, kek pişirmenin püf noktası
Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, özel ya da normal günlerde sofralarınızı süsleyebileceğiniz leziz keklerin yapılması aslında kolaydır fakat dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır, yapılan ufak tefek yanlışlar emeklerinizin boşa çıkmasına kekinizin istediğiniz gibi olmamasına neden olabilir. Aşağıda bahsi geçen kek pişirmenin püf noktalarına dikkat ettiğinizde çok daha kolay ve güzel kekler yapabileceksiniz. Afiyet olsun
Kek Pişirilmesi ...
Keklerin yapılışı aslında kolaydır. Ancak pişirilirken dikkat edilecek bazı noktalar vardır. Malzemeleri tam olan ve güzel hazırlanmış kek hamurunun kabarmaması fırının yeterince ısınmıyor olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Kek piştikten sonra kek kalıbından kolay çıkabilmesi ve kalıba yapışık kalmaması için kek hamuru, her tarafı güzelce yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılmalı ardından iyice ısınmış fırına sokulup orta ısıda yaklaşık 45 dakika pişirilmelidir.
Kekin Kabarması
Keklerin yanmadan güzel kabarması için kek kalıbı, havagazı fırınlarında fırını önceden kızdırıp ısıtarak üstten ikinci rafa vede fırın tepsisi üstüne konulmalıdır. Daha sonra fırının kapağı kapatılmalı, sıcaklık orta dereceye alınmalıdır.
Elektrikli fırınlardaysa alt ve üst düğme açılmalı fırın 10 dakika kadar kızdırılmalıdır. Kek kalıbı fırına sokulduktan sonra, fırının üst düğmesi kapatılır. Kek alttan gelen ısı ile kabartılır ve altı kızartılır. (Kek pişirirken aşağıdada bahsedeceğimiz ısıyı korumaya özen göstermek gerekir.) Daha sonra alt düğme kapatılır, üst düğme açılarak kekin üstü kızartılır.
Kek pişirirken Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar
Kek pişirilmesi hakkında dikkat edilmesi gereken bir diğer konuysa ısının korunmasıdır bu paralelde kekleri pişirirken fırının kapağını açmamaya özen gösterilmelidir. Keklerin piştiğini anlamak için ortasına ince şiş yada bıçak batırılır, eğer hamur bulaşmamışsa kek güzel pişmiş demektir.
Keklerin parçalanmaması için fırından çıkarttıktan sonra kekler, kek kalıbında bekletilmeli ve ılık olunca servis tabağına çıkartılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder