-->

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Tavuk Göğsü Tarifi


Tavuk Göğsü
  • Tavuk Göğsü Tarifi

  • Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır, Tavuk Göğsü Malzemeleri, Tavuk Göğsü Yapılışı, Tavuk Göğsü Tarifi

  • Leziz tatlılarımızdan olan tavuk göğsünü evde kendi başınıza aşağıdaki malzemeleri kullanarak ve yazdığımız tavuk göğsü tarifi maddelerini takip ederek kolayca yapabilir, sevdiklerinize ikram edebilir ve afiyetle yiyebilirsin.



  • Tavuk Göğsü Tarifi:
  • Tavuk Göğsü Malzemeleri ...
  • Bir adet tavuk,
  • Altı su bardağı süt, bir buçuk kg. kadar,
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker,
  • Bir paket tarçın, 
  • Bir su bardağı pirinç unu.


  • Tavuk Göğsü Yapılışı, Tavuk Göğsü Tarifi, Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır ?
  • Tavuk göğsümüzü yapmaya başlarken öncelikle pirinç ununu çukur bir kapta 2 bardak süt ile güzelce ıslatınız. 4 bardak sütle 1,5 bardak şekeri ateşte kaynatınız. 
  • Sonra Islatılmış pirinç unundan 4 kaşık ayırarak kalanını kaynar şekerli süte ekleyiniz ve karıştırarak pişiriniz. Daha önce temizlenerek haşlanmış tavuğun beyaz göğüs etlerini ayırınız. Ayırdığınız beyaz etleri lif lif didikleyip iplik gibi dağıtınız.
  • Daha sonra ayrılan 4 kaşık sütlü pirinç ununa, 2 kepçe tavuk suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyiniz ve kepçenin tersi ile döve döve pişiriniz. 
  • Son olaraksa dövme işi devam ederken daha önceden pişirilen muhallebiyi yavaş yavaş ekleyiniz ve koyulaşana kadar pişiriniz. Ateşten aldıktan sonra, yayvan bir tabağa ya da tepsiye dökünüz. Soğuduktan sonra keserek ve üzerine tarçın serperek ikram edebilir, afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır, Tavuk Göğsü Malzemeleri, Tavuk Göğsü Yapılışı, Tavuk Göğsü Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri