-->

12 Ağustos 2014 Salı

Gül Reçeli Tarifi


Gül Reçeli
  • Gül Reçeli Tarifi

  • Gül Reçeli Malzemeleri, Gül Reçeli Yapılışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır, Gül Reçeli Tarifi

  • Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan reçellerden gül reçeli yapmak için aşağıdaki gül reçeli malzemelerini kullanmanız ve gül reçeli nasıl yapılır maddelerini uygulamanız yeterli olacaktır. Evinizde kendi başınıza kolayca leziz reçeller yapabilir, kahvaltı sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Gül Reçeli Tarifi:
  • Gül Reçeli Malzemeleri ...
  • İki yüz gr. gül yaprağı (kokulu ve pembe gül yaprağı),
  • Bir kg. toz şeker,
  • Bir limon suyu,
  • Bir su bardağı su.


  • Gül Reçeli Yapılışı, Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli Nasıl Yapılır ?
  • Reçelimizi yaparken öncelikle gül yapraklarının beyaz kısımlarını ayıklayınız ve bol suda yıkayarak süzülmeye bırakınız. Sonra 1 bardak suda 10-15 dakika kadar haşlayınız, suyunu dökmeyiniz. 
  • Daha sonra şekeri ekleyerek ağır ateşte, koyulaşınca ve renk verene kadar kaynatınız. 
  • Son olarak limon suyu ekledikten yaklaşık 4-5 dakika sonra ateşten alınız, soğuduktan sonra kavanozlara aktarabilirsiniz, afiyet olsun.
  • Gül Reçeli Malzemeleri, Gül Reçeli Yapılışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır, Gül Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri