-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kaymaklı Dondurma Tarifi


Kaymaklı Dondurma
  • Kaymaklı Dondurma Tarifi

  • Kaymaklı Dondurma Nasıl Yapılır, Kaymaklı Dondurma Malzemeleri, Kaymaklı Dondurma Tarifi
  • Sıcak havaların vazgeçilmezlerinden olan dondurmaları evde kolaylıkla yapabilir, sevdiklerinize ikram edip afiyetle yiyebilirsiniz. Bu yazımızda evde pratik leziz kaymaklı dondurmalar yapabilirsiniz. Aşağıdaki kaymaklı dondurma malzemelerini kullanarak ve tarifteki maddeleri takip ederek enfes dondurmalar yapabilirsiniz afiyet olsun.

  • Kaymaklı Dondurma Tarifi:
  • Kaymaklı Dondurma Malzemeleri ...
  • Bir kg. süt (Beş su bardağı),
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir tatlı kaşığı salep.

  • Kaymaklı Dondurma Nasıl Yapılır, Kaymaklı Dondurma Tarifi
  • Dondurmayı yapmaya başlarken önce salep, şeker ve sütü karıştırınız 10 dakika kadar kaynatınız,
  • Karıştırarak soğutunuz,
  • Sonra derin bir kaba koyarak buzdolabının buzluğuna koyunuz, dolabın soğutucusunu yükseltiniz,
  • Saat başı tahta bir kaşıkla döverek karıştırınız, kabın kenarındaki donmuş kısmı sıyırarak buzlanmasını önleyiniz, bu uygulamayı 4-5 kere yapıp donmasını bekleyiniz,
  • Son olarak donduktan sonra istediğiniz ek malzemeyi de katarak ikram edebilirsiniz, afiyet olsun
Kaynak: Kaymaklı Dondurma Tarifi
  • Kaymaklı Dondurma Nasıl Yapılır, Kaymaklı Dondurma Malzemeleri, Kaymaklı Dondurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri