-->

7 Ağustos 2014 Perşembe

Profiterol Tarifi


Profiterol
  • Profiterol Tarifi

  • Profiterol MalzemeleriProfiterol YapılışıProfiterol Nasıl Yapılır, Profiterol Tarifi

  • Yapmasıda, yemeside çok zevkli olan profiterol tatlısı şüphesiz ki herkesin damak tadına hitap etmektedir. Yazımızdaki profiterol malzemelerini kullanarak ve Profiterol Tarifi maddelerini uygulayarak evinizde kolaylıkla lezin profiteroller yapabilir, sevdiklerinize ikramda bulunabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

  • Profiterol Tarifi:
  • Profiterol Malzemeleri ...
  • 1. adım İlk malzemeler:
  • 100 gr. sanayağı,
  • 1 bardak su,
  • 1,5 bardak un,
  • 4 adet yumurta.

  • Profiterol Tarifi, Profiterol YapılışıProfiterol Nasıl Yapılır ?
  • Sanayağı ve suyu tencerede kaynatın, sonra içine 1,5 bardak un koyup pişirin, altını kapatın,
  • Ilıkken 4 yumurtayı bu karışıma teker teker yedirin önceden ısıtılmış fırına koyun, avuç içiyle sıkarak tepsiye yerleştirin. (30-40 tane kadar çıkıyor)

  • 2. adım Kreması:
  • 8 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 bardak süt,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 100 gr. margarin piştikten sonra margarini ekleyip çırpın.

  • 3. adım Üstünün Kakaosu:
  • 1 cezve süt,
  • 1 tatlı kaşığı nişasta.

  • Son adım:
  • 7 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı kakao pişiriniz ve sıcakken üzerine dökünüz. Afiyet olsun.
  • Profiterol Malzemeleri, Profiterol Yapılışı, Profiterol Nasıl Yapılır, Profiterol Tarifi , Profiterol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri