-->

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Tuzlu Çörek Tarifi

Tuzlu Çörek
  • Tuzlu Çörek Tarifi

  • Tuzlu Çörek Tarifi, Tuzlu Çöreğin Malzemeleri, Tuzlu Çöreğin Yapılışı, Tuzlu Çörek nasıl yapılır, Tuzlu Çörek

  • Tuzlu Çörek Nasıl yapılır sorunuzun cevabını bu makalede bulabilirsiniz, aşağıda yazan tuzlu çörek malzemelerini kullanarak kolayca enfes tuzlu çörekler yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

  • Tuzlu Çörek Tarifi ...
  • Tuzlu Çöreğin Malzemeleri
  • İki Yumurta
  • İki buçuk Su bardağı un
  • Bir Küçük paket margarin
  • İki Çorba kaşığı süt
  • Bir Kahve kaşığı tuz
  • Bir Kahve kaşığı karbonat
  • Tuzlu Çöreğin Yapılışı - Tuzlu Çörek Nasıl Yapılır
  • Tuzlu Çörek yapmak için evvela karbonatla elenmiş un'un ortasını açın, yumuşamış margarini ve çarpılmış yumurta akını bunlara ek olarakta tuzu ve sütü ilâve ediniz. Bu karışımı karıştırarak hamur yapınız.
  • Oluşan karışımı yaklaşık yarım saat dinlendiriniz.
  • Sonra merdaneyle yarım cm. kalınlığında açınız.
  • Ardından dilediğiniz kalıplarla keserek yağlanmış tepsiye dizmeye başlayınız.
  • Son olaraksa üstüne yumurta sarısı sürünüz ve kızgın fırında pişiriniz.

  • Not: İstenirse yumurta sarısı sürüldükten sonra üzerine çörekotu, kırmızı biber ya da taneyle anason serpilebilir.
  • Tuzlu Çörek Tarifi, Tuzlu Çöreğin Malzemeleri, Tuzlu Çöreğin Yapılışı, Tuzlu Çörek nasıl yapılır, Tuzlu Çörek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri