Tuzlu Çörek Nasıl yapılır sorunuzun cevabını bu makalede bulabilirsiniz, aşağıda yazan tuzlu çörek malzemelerini kullanarak kolayca enfes tuzlu çörekler yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Tuzlu Çörek Tarifi...
Tuzlu Çöreğin Malzemeleri
İki Yumurta
İki buçuk Su bardağı un
Bir Küçük paket margarin
İki Çorba kaşığı süt
Bir Kahve kaşığı tuz
Bir Kahve kaşığı karbonat
Tuzlu Çöreğin Yapılışı - Tuzlu Çörek Nasıl Yapılır
Tuzlu Çörek yapmak için evvela karbonatla elenmiş un'un ortasını açın, yumuşamış margarini ve çarpılmış yumurta akını bunlara ek olarakta tuzu ve sütü ilâve ediniz. Bu karışımı karıştırarak hamur yapınız.
Oluşan karışımı yaklaşık yarım saat dinlendiriniz.
Sonra merdaneyle yarım cm. kalınlığında açınız.
Ardından dilediğiniz kalıplarla keserek yağlanmış tepsiye dizmeye başlayınız.
Son olaraksa üstüne yumurta sarısı sürünüz ve kızgın fırında pişiriniz.
Not: İstenirse yumurta sarısı sürüldükten sonra üzerine çörekotu, kırmızı biber ya da taneyle anason serpilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder