-->

14 Ağustos 2014 Perşembe

Patlıcan Reçeli Tarifi


Patlıcan Reçeli
  • Patlıcan Reçeli Tarifi

  • Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır, Patlıcan Reçeli Malzemeleri, Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi

  • Kahvaltı masalarının vazgeçilmezlerinden olan reçellerin pek bilinenlerinden değildir patlıcan reçelleri, ancak patlıcanın tadı, damak tadınıza uygunsa bu reçeli mutlaka çok seveceksiniz. Bu reçeli, evinizde tek başınıza; kolayca yapmak için, aşağıdaki patlıcan reçeli malzemelerini kullanmanız ve patlıcan reçeli tarifi yönergelerine uymanız gerekmektedir. Afiyet Olsun.

  • Patlıcan Reçeli Tarifi:
  • Patlıcan Reçeli Malzemeleri ...
  • Bir kg. (çok küçük) patlıcan,
  • Bir kg. tozşeker,
  • Bir adet limon,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir kg. sönmemiş kireç.


  • Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi, Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır ?
  • Reçelimizi yaparken evvela parmak boyunda patlı­canların kabuklarını ince bir zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atı­nız, patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyup ezmeden haşlayınız,
  • Sonra bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç su­yu hazırlayınız,
  • Daha sonra patlıcanları kireç suyunda yarım saat kadar bekletiniz ve sonra 8-10 kez bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız, bir kg. şekeri bir bardak suyla kaynatınız,
  • Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama ge­lene kadar kaynatınız,
  • Son olarak ateşten indirmeden 10 dakika önce limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ekleyiniz, ağzını kapatarak soğumaya bırakınız. Afiyet Olsun
  • Kireç suyu hazırlığı:
  • Kireç suyunu hazırlarken evvela büyükce bir tencerede bir kg. sönmemiş kireci, suyla güzelce ezip bekletiniz.Kireç dibe çöküp, su durulduğunda; bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kez daha tekrarlayı­nız. Son olarak suyu alıp kireci atınız. Yukarıdaki anlatımda bu suyu kullanabilirsiniz.
  • Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır, Patlıcan Reçeli Malzemeleri, Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri