- Patlıcan Reçeli Tarifi
- Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır, Patlıcan Reçeli Malzemeleri, Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi
- Kahvaltı masalarının vazgeçilmezlerinden olan reçellerin pek bilinenlerinden değildir patlıcan reçelleri, ancak patlıcanın tadı, damak tadınıza uygunsa bu reçeli mutlaka çok seveceksiniz. Bu reçeli, evinizde tek başınıza; kolayca yapmak için, aşağıdaki patlıcan reçeli malzemelerini kullanmanız ve patlıcan reçeli tarifi yönergelerine uymanız gerekmektedir. Afiyet Olsun.
- Patlıcan Reçeli Tarifi:
- Patlıcan Reçeli Malzemeleri ...
- Bir kg. (çok küçük) patlıcan,
- Bir kg. tozşeker,
- Bir adet limon,
- Bir paket vanilya,
- Bir kg. sönmemiş kireç.
- Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi, Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır ?
- Reçelimizi yaparken evvela parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince bir zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız, patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyup ezmeden haşlayınız,
- Sonra bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız,
- Daha sonra patlıcanları kireç suyunda yarım saat kadar bekletiniz ve sonra 8-10 kez bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız, bir kg. şekeri bir bardak suyla kaynatınız,
- Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız,
- Son olarak ateşten indirmeden 10 dakika önce limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ekleyiniz, ağzını kapatarak soğumaya bırakınız. Afiyet Olsun
- Kireç suyu hazırlığı:
- Kireç suyunu hazırlarken evvela büyükce bir tencerede bir kg. sönmemiş kireci, suyla güzelce ezip bekletiniz.Kireç dibe çöküp, su durulduğunda; bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kez daha tekrarlayınız. Son olarak suyu alıp kireci atınız. Yukarıdaki anlatımda bu suyu kullanabilirsiniz.
Kaynak: Patlıcan Reçeli Tarifi
Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır, Patlıcan Reçeli Malzemeleri, Patlıcan Reçeli Yapılışı, Patlıcan Reçeli Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder