- Papatya Tatlısı Tarifi
- Papatya Tatlısı Malzemeleri, Papatya Tatlısı Yapılışı, Papatya Tatlısı Tarifi, Papatya Tatlısı Nasıl Yapılır
- Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz leziz ve sevimli görünümlü papatya tatlıları yapmak için aşağıdaki papatya tatlısı malzemelerini kullanıp papatya tatlısı tarifi maddelerini izlemeniz yeterlidir. Afiyet olsun.
- Papatya Tatlısı Tarifi:
- Papatya Tatlısı Malzemeleri ...
- Bir su bardağından 2 parmak az ayçiçek yağı,
- 2 adet yumurta,
- 2 kahve fincanı toz şeker,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket kakao,
- Aldığı kadar un (Hamur biraz katı olacak).
- Papatya Tatlısı Yapılışı, Papatya Tatlısı Tarifi, Papatya Tatlısı Nasıl Yapılır
- Papatya Tatlısı yapmak için evvela yumurta, şeker ve yağı karıştırınız,
- Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurunuz,
- Sonra hamurun bir kısmını ayırarak içine kakao ilave ediniz,
- Yoğurdunuz hamurlardan fındık büyüklüğünde küçük toplar ayırarak ortasındaki top kakaolu, etrafındakiler beyaz olmak üzere papatya şekli veriniz, (6 tane beyaz ortalarına kakaolu top)
- 170 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriniz,
- Yağlanmış tepsiye sıralayınız,
- Şurubu: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su
- Soğuk şurup, fırından çıkan sıcak papatyaların üzerine dökülür.
Kaynak: Papatya Tatlısı Tarifi
-
Papatya Tatlısı Malzemeleri, Papatya Tatlısı Yapılışı, Papatya Tatlısı Tarifi, Papatya Tatlısı Nasıl Yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder