-->

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Aşure Tarifi


Aşure
  • Aşure Tarifi

  • Aşure Malzemeleri, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi



  • Evinizde kolaylıkla, sevdiklerinize ikram edeceğiniz leziz aşureler yapabilirsiniz, bunun için aşağıdaki aşure malzemelerini kullanmanız ve aşure nasıl yapılır maddelerini takip etmeniz yeterli olacaktır. Afiyet Olsun.

  • Aşure Tarifi:
  • Aşure Malzemeleri ...
  • Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday,
  • Yarım su bardağı nohut,
  • Yarım su bardağı pirinç,
  • Yarım su bardağı fasulye,
  • Yarım su bardağı sarı üzüm,
  • Altı adet incir,
  • Altı adet kuru kayısı,
  • Yarım su bardağı ceviz içi,
  • Yarım su bardağı fındık,
  • İki buçuk su bardağı toz şeker.


  • Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi, Aşure Nasıl Yapılır ?
  • Aşuremizi yaparken öncelikle geniş bir kapta, ayıklanmış ve yıkanmış buğ­dayla pirinci bol su ile güzelce pişene kadar kaynatınız ve akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayarak güzelce pişiriniz,
  • Sonra fasulye ve nohutun suyunu süzerek kaynamak­ta olan ve suyu koyulaşan buğdayın içine ekleyiniz, suyu azaldıkça, sıcak su ekleyerek 15-20 da­kika kaynatınız. Şekeri ekleyerek karıştırınız,
  • Son olaraksa ateşten almadan 10 dakika önce; temizlenmiş ve yıkanmış üzümleri, ufak ufak doğranmış incir ve kayı­sıları, su içinde bırakarak zarları soyulmuş ceviz par­çalarını atınız, ateşten aldıktan sonra küçük kaselere boşaltıp ikram edebilirsiniz, afiyet olsun.
Kaynak: Aşure Tarifi
  • Aşure Malzemeleri, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri