- Aşure Tarifi
- Aşure Malzemeleri, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi
- Evinizde kolaylıkla, sevdiklerinize ikram edeceğiniz leziz aşureler yapabilirsiniz, bunun için aşağıdaki aşure malzemelerini kullanmanız ve aşure nasıl yapılır maddelerini takip etmeniz yeterli olacaktır. Afiyet Olsun.
- Aşure Tarifi:
- Aşure Malzemeleri ...
- Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday,
- Yarım su bardağı nohut,
- Yarım su bardağı pirinç,
- Yarım su bardağı fasulye,
- Yarım su bardağı sarı üzüm,
- Altı adet incir,
- Altı adet kuru kayısı,
- Yarım su bardağı ceviz içi,
- Yarım su bardağı fındık,
- İki buçuk su bardağı toz şeker.
- Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi, Aşure Nasıl Yapılır ?
- Aşuremizi yaparken öncelikle geniş bir kapta, ayıklanmış ve yıkanmış buğdayla pirinci bol su ile güzelce pişene kadar kaynatınız ve akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayarak güzelce pişiriniz,
- Sonra fasulye ve nohutun suyunu süzerek kaynamakta olan ve suyu koyulaşan buğdayın içine ekleyiniz, suyu azaldıkça, sıcak su ekleyerek 15-20 dakika kaynatınız. Şekeri ekleyerek karıştırınız,
- Son olaraksa ateşten almadan 10 dakika önce; temizlenmiş ve yıkanmış üzümleri, ufak ufak doğranmış incir ve kayısıları, su içinde bırakarak zarları soyulmuş ceviz parçalarını atınız, ateşten aldıktan sonra küçük kaselere boşaltıp ikram edebilirsiniz, afiyet olsun.
Kaynak: Aşure Tarifi
Aşure Malzemeleri, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı, Aşure Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder