-->

14 Ağustos 2014 Perşembe

Kabak Böreği Tarifi


Kabak Böreği
  • Kabak Böreği Tarifi

  • Kabak Böreği Nasıl Yapılır, Kabak Böreği Malzemeleri, Kabak Böreği Yapılışı, Kabak Böreği Tarifi

  • Kabak ve börek severlerin damak tadına hitap eden kabak böreği yapmak için bu yazımızda verilen kabak böreği malzemelerini kullanarak ve kabak böreği tarifi maddelerini takip ederek kolayca yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

  • Kabak Böreği Tarifi:
  • Kabak Böreği Malzemeleri ...
  • Yarım kg. yufka, 
  • 250 gr. kabak,
  • İki kaşık yoğurt, 
  • Dört adet yumurta,
  • Üç kaşık margarin, 
  • Bir bardak süt.


  • Kabak Böreği Yapılışı, Kabak Böreği Tarifi, Kabak Böreği Nasıl Yapılır ?
  • Böreğimizi yaparken evvela kabakları yıkayıp rendeleyiniz, tuzla biraz ovalayarak suyunu süzünüz. Dere otu, biber, üç yumurta ve iki kaşık yoğurt ile kabağı karıştırınız.
  • Daha sonra orta boyda tepsiyi yağlayınız. Üç kaşık yağı eriterek bir kat yufka, bir kat içine koyup kaşıkla yağ serpiniz. En üstteki yufkaya yağ serperek bir bardak sütle çalkalanmış yumurtayı dökünüz,
  • Son olaraksa orta ısıda pişiriniz, sıcak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
  • Kabak Böreği Nasıl Yapılır, Kabak Böreği Malzemeleri, Kabak Böreği Yapılışı, Kabak Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri