-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kestane Şekerlemesi Tarifi

Kestane Şekerlemesi
  • Kestane Şekerlemesi Tarifi

  • Kestane Şekerlemesi Malzemeleri, Kestane Şekerlemesi Yapılışı, Kestane Şekerlemesi Nasıl Yapılır, Kestane Şekerlemesi Tarifi

  • Şekerlemeleri şüphesiz herkes çok sever, bu tarifimizde şekerlemeyle birlikte kestanede sevenlerin yine çok seveceği bir şekerleme olan Kestane Şekerlemesi Yapılışı anlatılacaktır.Aşağıdaki kestane şekeri malzemelerini kullanarak leziz kestane şekerlemesi yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Kestane Şekerlemesi Tarifi:
  • Kestane Şekerlemesi Malzemeleri ...
  • 25-30 kadar iri kestane,
  • Üç su bardağı toz şeker,,
  • Bir buçuk su bardağı su,
  • Bir paket vanilya.



  • Kestane Şekerlemesi Yapılışı, Kestane Şekerlemesi Tarifi, Kestane Şekerlemesi Nasıl Yapılır ?
  • Şekerlememizin ilk adımı için kestanelerin her iki tarafınıda çizerek bol suyla yüksek ateş üzerinde 3-4 saat kadar kaynatmadan yumuşatınız. Kestanelerin yumuşamış kabuklarını bıçak yardımıyla içini zedelemeden çıkartınız ve kaba diziniz. 
  • Bir yandanda şekeri bir buçuk bardak su ile kaynatarak koyulaştırınız. Karışıma vanilya ilave ederek ateşten alınız. 
  • Şurup ılık olduğunda kestanelerin üstüne boşaltınız. 
  • Yaklaşık üç dört gün kadar bekletiniz. Daha sonra kestane kabını, büyükce bir tencerede kaynamakta olan suyun içine oturtunuz, kestaneleri su buharında pişiriniz. 
  • Daha sonra kestaneleri ateşten alıp kendi halinde soğutunuz. 
  • Son olarak bir gün kadar sonra yine aynı uygulamayı yapınız. Suyunu çektiğinde soğutup farklı kaba alınız. tabakta açık olarak ya da jelatin, çikolata kağıtlarına sararak ikram edebilirsiniz, afiyet olsun.

Kaynak: Kestane Şekerlemesi Tarifi
  • Kestane Şekerlemesi Malzemeleri, Kestane Şekerlemesi Yapılışı, Kestane Şekerlemesi Nasıl Yapılır, Kestane Şekerlemesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri