- Ekmek Kadayıfı Tarifi
- Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır, Ekmek Kadayıfı Malzemeleri, Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi
- Leziz tatlılarımızdan olan ekmek kadayıfını evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Aşağıdaki ekmek kadayıfı malzemelerini kullanarak ve ekmek kadayıfı tarifi yönergelerini uygulayarak kolaylıkla tatlımızı yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
- Ekmek Kadayıfı Tarifi:
- Ekmek Kadayıfı Malzemeleri ...
- Bir adet ekmek kadayıfı,
- On su bardağı sıcak su,
- Dört su bardağı şeker,
- Dört su bardağı su,
- Bir çorba kaşığı limon suyu,
- İstenildiği kadarda kaymak.
- Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi, Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır ?
- Kadayıfımızı yaparken öncelikle 40 cm. çapında kenarları yüksek bir tepsiye ekmek kadayıfını koyunuz, üstüneyse 10 bardak sıcak su dökünüz. Ağzını kapatarak 40-45 dakika kadar şişmesini ve yumuşamasını bekleyiniz,
- Sonra, şişen ekmek kadayıfının suyunu süzüp, pürüzlü ve sert kısmını bir kaşıkla kazıyarak atınız,
- Şekeri 4 bardak suyla yirmi, yirmi beş dakika kadar yüksek ateş üzerinde kaynatınız. İçine bir çorba kaşığı limon suyu ekleyiniz. Koyulaşıncaysa ateşten alınız,
- Daha sonra sıcak şurubu kadayıfın üzerine dökünüz, yüksek ateş üzerinde yirmi, yirmi beş dakika daha suyunu çektirerek pişiriniz,
- Son olaraksa; soğuduktan sonra, servis tabağına ters çevirerek alabilirsiniz. Dilimlere ayırınız ve kaymakta ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kaynak: Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır, Ekmek Kadayıfı Malzemeleri, Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder