-->

14 Ağustos 2014 Perşembe

Ekmek Kadayıfı Tarifi


Ekmek Kadayıfı
  • Ekmek Kadayıfı Tarifi

  • Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır, Ekmek Kadayıfı Malzemeleri, Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi

  • Leziz tatlılarımızdan olan ekmek kadayıfını evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Aşağıdaki ekmek kadayıfı malzemelerini kullanarak ve ekmek kadayıfı tarifi yönergelerini uygulayarak kolaylıkla tatlımızı yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

  • Ekmek Kadayıfı Tarifi:
  • Ekmek Kadayıfı Malzemeleri ...
  • Bir adet ekmek kadayıfı,
  • On su bardağı sıcak su,
  • Dört su bardağı şeker,
  • Dört su bardağı su,
  • Bir çorba kaşığı limon suyu,
  • İstenildiği kadarda kaymak.


  • Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi, Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır ?
  • Kadayıfımızı yaparken öncelikle 40 cm. çapında kenarları yüksek bir tepsiye ek­mek kadayıfını koyunuz, üstüneyse 10 bardak sıcak su dökünüz. Ağzını ka­patarak 40-45 dakika kadar şişmesini ve yumuşamasını bekleyiniz,
  • Sonra, şişen ekmek kadayıfının suyunu süzüp, pürüzlü ve sert kısmını bir kaşıkla kazıyarak atınız,
  • Şekeri 4 bardak suyla yirmi, yirmi beş dakika kadar yüksek ateş üzerinde kaynatınız. İçine bir çorba kaşığı limon suyu ekleyiniz. Koyulaşıncaysa ateşten alınız,
  • Daha sonra sıcak şurubu kadayıfın üzerine dökünüz, yüksek ateş üzerinde yirmi, yirmi beş dakika daha suyunu çektirerek pişiriniz,
  • Son olaraksa; soğuduktan sonra, servis tabağına ters çevire­rek alabilirsiniz. Dilimlere ayırınız ve kaymakta ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
  • Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır, Ekmek Kadayıfı Malzemeleri, Ekmek Kadayıfı Yapılışı, Ekmek Kadayıfı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri