- Rulo Pasta Tarifi
- Rulo pasta nasıl yapılır, rulo pasta malzemeleri, rulo pasta yapılışı, rulo pasta tarifi
- İkramlarınızda gönül rahatlığıyla sevdiklerinize sunabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz rulo pasta yapmak için aşağıdaki rulo pasta malzemelerini kullanmanız ve rulo pasta tarifi yönergelerini takip etmeniz yeterlidir. Kolayca yapabileceğiniz bu pastamızla ikram sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
- Rulo Pasta Tarifi:
- Rulo Pasta Malzemeleri ...
- Sekiz çorba kaşığı toz şeker,
- Altı yumurta,
- Tepeleme sekiz yemek kaşığı un,
- Bir paket vanilya,
- Bir paket kabartma tozu.
- Rulo Pasta Yapılışı, Rulo Pasta Tarifi, Rulo Pasta Nasıl Yapılır ?
- Şekerle yumurtayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpınız,
- Unu güzelce yediriniz, karbonat ve vanilyayı ekleyiniz. kare veya dikdörtgen fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt koyunuz, çırptığınız malzemeyi kağıdın üzerine dökünüz.
- Rengi beyaz olarak pişiriniz (150 derecede 10 - 15 dakika kadar pişiriniz) fırından çıkarınca yağlı kağıt ile birlikte rulo yapınız, sonra rulo yaptığınız pişen keki açınız.
- Şekerli suyla ıslatıp araya kremayı sürünüz. Krema ile birlikte tekrar rulo yapınız. Afiyet Olsun.
- Rulo Pasta Kreması tarifi: hazır kremaları kullanabileceğiniz gibi kendinizde hazırlayabilirsiniz. Yarım kilo süt, yarım paket sana yağı, bir yumurta sarısı, bir çay bardağı pudra şekeri, üç kaşık un, sütle unu çırptıktan sonra diğer malzemeleride ekleyerek pişiriniz. (Kremaya bir pakette vanilya ekleyebilirsiniz)
- Not: Kekin üzerine kremayı sürdükten sonra, muzu ortadan ikiye keserek bir sıra ortasına koyarakta rulo şeklinde sarabilirsiniz. (Kalan kremadan üzerinede sürerek hindistan cevizi ve çam fıstığı ilede süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.)
Kaynak: Rulo Pasta Tarifi
Rulo pasta nasıl yapılır, rulo pasta malzemeleri, rulo pasta yapılışı, rulo pasta tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder