-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Tuzlu Ay Çöreği Tarifi


Tuzlu Ay Çöreği
  • Tuzlu Ay Çöreği Tarifi

  • Tuzlu Ay Çöreği Malzemeleri, Tuzlu Ay Çöreği Yapılışı, Tuzlu Ay Çöreği Nasıl Yapılır, Tuzlu Ay Çöreği Tarifi

  • İkramlarınızda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz leziz ay çörekleri yapmak için makalemizde yazan ay çöreği malzemelerini kullanmanız ve ay çöreği tarifi maddelerini takip etmeniz yeterlidir. Yapacağınız enfes Ay Çöreği ile sevdiklerinizi şımartın, afiyet olsun.


  • Tuzlu Ay Çöreği Tarifi:
  • Tuzlu Ay Çöreği Malzemeleri ...
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı yağ (Sıvı yağ + erimiş margarin),
  • 1 adet yumurta (Yumurta sarısını ayırınız),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Alabildiğince ve yeterince un, tuz, çörekotu (İçine: 4 orta boy patates)
  • 100 gram beyaz peynir,
  • 1 demet maydanoz.

  • Tuzlu Ay Çöreği Yapılışı, Tuzlu Ay Çöreği Nasıl Yapılır, Tuzlu Ay Çöreği Tarifi
  • Ay Çöreğimizi yaparken önce genişçe bir kaba yağı, yoğurdu, bir yumurta akını ve kabartma tozunu, tuzu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz,
  • Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendiriniz,
  • Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz,
  • Ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozla karıştırınız,
  • Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparınız,
  • Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine diziniz,
  • Üzerlerine çörek otu serpiştirerek orta ısılı fırında pişiriniz, afiyet olsun.





  • Ay Çöreği, Tuzlu Ay Çöreği Malzemeleri, Tuzlu Ay Çöreği Yapılışı, Tuzlu Ay Çöreği Nasıl Yapılır, Tuzlu Ay Çöreği Tarifi

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri