- Ketçap Tarifi
- Ketçap Nasıl Yapılır, Ketçap Malzemeleri, Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi
- Yemeklerinizde kullanabileceğiniz ve ikramlarınıza tat katabileceğiniz ketçapları evinizde kolayca yapabilirsiniz. Ketçap yapmak için aşağıdaki belirtilen ketçap malzemelerini kullanmanız ve ketçap tarifi yönergelerini takip etmeniz yeterlidir, afiyet olsun.
- Ketçap Tarifi:
- Ketçap Malzemeleri ...
- Bir kg domates,
- İki adet soğan,
- Üç, dört diş sarımsak,
- Bir çay bardağı sirke,
- İki adet karanfil,
- Bir adet defne yaprağı,
- İki çay kaşığı pul biber,
- Bir çay kaşığı şeker,
- Bir çay kaşığı tuz,
- Bir çay kaşığı karabiber,
- Bir çay kaşığı tarçın.
- Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi, Ketçap Nasıl Yapılır ?
- Ketçap yaparken öncelikle soğan, domates, sarımsağı normal bir şekilde doğrayınız. Tencerede 30 dakika kadar pişirilir. Tel süzgeçten geçiriniz. İçine sirke, karanfil, tarçın, pulbiber, şeker, karabiber, tuz, defne yaprağı koyup karıştırarak 5-10 dakika kadar tekrar pişiriniz ve süzdürünüz.
- Soğuduktan sonraysa kavanoza konup buzdolabında saklayıp, kullanmak istediğinizde kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Kaynak: Ketçap Tarifi
Ketçap Nasıl Yapılır, Ketçap Malzemeleri, Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder