-->

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Ketçap Tarifi

Ketçap
  • Ketçap Tarifi

  • Ketçap Nasıl Yapılır, Ketçap Malzemeleri, Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi

  • Yemeklerinizde kullanabileceğiniz ve ikramlarınıza tat katabileceğiniz ketçapları evinizde kolayca yapabilirsiniz. Ketçap yapmak için aşağıdaki belirtilen ketçap malzemelerini kullanmanız ve ketçap tarifi yönergelerini takip etmeniz yeterlidir, afiyet olsun.

  • Ketçap Tarifi:
  • Ketçap Malzemeleri ...
  • Bir kg domates,
  • İki adet soğan,
  • Üç, dört diş sarımsak,
  • Bir çay bardağı sirke,
  • İki adet karanfil,
  • Bir adet defne yaprağı,
  • İki çay kaşığı pul biber,
  • Bir çay kaşığı şeker,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir çay kaşığı tarçın.

  • Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi, Ketçap Nasıl Yapılır ?
  • Ketçap yaparken öncelikle soğan, domates, sarımsağı normal bir şekilde doğrayınız. Tencerede 30 dakika kadar pişirilir. Tel süzgeçten geçiriniz. İçine sirke, karanfil, tarçın, pulbiber, şeker, karabiber, tuz, defne yaprağı koyup karıştırarak 5-10 dakika kadar tekrar pişiriniz ve süzdürünüz.
  • Soğuduktan sonraysa kavanoza konup buzdolabında saklayıp, kullanmak istediğinizde kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
  • Ketçap Nasıl Yapılır, Ketçap Malzemeleri, Ketçap Yapılışı, Ketçap Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri