-->

14 Ağustos 2014 Perşembe

Huni Böreği Tarifi


Huni Böreği
  • Huni Böreği Tarifi

  • Huni Böreği Malzemeleri, Huni Böreği Yapılışı, Huni Böreği Nasıl Yapılır, Huni Böreği Tarifi

  • Börekler ve çörekler ikramlarda sofraların baş köşelerinde kendilerine yer bulan enfes yiyeceklerdendir. Bu yazımızda evinizde kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz huni böreği tarifini vereceğiz, aşağıdaki huni böreği malzemelerini kullanarak ve huni böreği tarifi yönergelerini takip ederek leziz huni böreği yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Huni Böreği Tarifi:
  • Huni Böreği Malzemeleri ...
  • Üç adet yufka,
  • Bir küçük paket erimiş margarin (125 Gr. margarin)
  • Bir adet yumurta.
  • Huni Böreği İç Malzemeleri:
  • Bir su bardağı beyaz peynir rendesi,
  • İki adet yumurta,
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz.


  • Huni Böreği Yapılışı, Huni Böreği Tarifi, Huni Böreği Nasıl Yapılır ?
  • Böreğimizi yaparken evvela birinci yufkayı yayınız ve üstünü yağlayınız, üzerine ikinci ve üçüncü yufkaları yağlayarak, üst üste koyunuz,
  • Sonra bu üç kat yufkayı merkezden geçmek üzere 12 eşit üçgen parçaya bölünüz, üçgenin geniş kenarına iç koyunuz ve sivri uca doğru sarınız. Daha sonra yükselen orta kısımdan, sardığınız böreği ikiye kesiniz,
  • Huni şeklinde görünümü olan içli hamuru yağ­lanmış fırın tepsisine diziniz,
  • Son olaraksa üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiniz, orta ısıdaki fırında pişiriniz ve sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun.
  • Huni Böreği Malzemeleri, Huni Böreği Yapılışı, Huni Böreği Nasıl Yapılır, Huni Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri