-->

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi


Kandil Simidi
  • Kandil Simidi Tarifi

  • Kandil Simidi Malzemeleri, Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapılışı, kandil simidi tarifi
  • Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi tarifine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Evde tek başınıza birbirinden güzel kandil simitleri yapmanız için size lazım olanlar sadece aşağıdaki malzemeler ve kandil simidi yapılışı maddelerini yapmanız. Kolay gelsin, afiyet olsun.

  • Kandil Simidi Tarifi:
  • Kandil Simidi Malzemeleri ...
  • Beş çorba kaşığı margarin,
  • Beş çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Bir su bardağı süt,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı mahlep,
  • Bir çay kaşığı karbonat,
  • İki Adet yumurta akı,
  • Yeteri kadar un ve susam.



  • Kandil Simidi Tarifi , Kandil Simidi Nasıl Yapılır, Kandil Simidi Yapılışı :
  • Kandil Simidi yaparken öncelikle margarin ve zeytinyağını, ılık sütü, tuzu, mahlepi ve karbonatı bir tepsi içinde güzelce karıştırın. Elenmiş unu yavaşça ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturunuz,
  • Daha sonra 10-15 dakika kadar dinlendiriniz, 
  • Ardından, hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak uzunca yuvarlayıp simit yapınız. Yaptığınız bu simitleri önce bir tas içinde çırpılmış yumurta akına, sonra bir başka kaptaki susama batırarak yağlı tepsiye diziniz,
  • Son olarak hazır haldeki kandil simitlerinizi fırında orta hararette pembeleşinceye kadar pişiriniz. Afiyet Olsun.
Kaynak: Kandil Simidi Tarifi
  • Kandil Simidi, Kandil Simidi Malzemeleri, Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapılışı, kandil simidi tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri