-->

14 Ağustos 2014 Perşembe

Çatal Çörek Tarifi


Çatal Çörek
  • Çatal Çörek Tarifi




  • Çatal çörek malzemeleri, çatal çörek nasıl yapılır, çatal çörek yapılışı, çatal çörek tarifi



  • Yoğurt, yağ, şeker, un, tuz, karbonat, yumurta gibi malzemelerden oluşan ağzınıza layık enfes çatal çörekler yapmak için bu makalemizdeki çatal çörek malzemelerini kullanmanız ve çatal çörek tarifi yönergelerini uygulamanız yeterli olacaktır. Evinizde tek başınıza kolaylıkla bu tarifimizi uygulayabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Çatal Çörek Tarifi:
  • Çatal Çörek Malzemeleri ...
  • Bir paket sana yağı (Eritmeden)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir çay bardağı yoğurt,
  • Üç çorba kaşığı toz şeker,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı karbonat,
  • Bir yumurta (Akı içine kullanılacak),
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığında olacak),
  • Yeteri kadar Susam, (Çörekotuda kullanabilirsiniz)
  • Arzuya göre mahlepte konulabilir.

  • Çatal Çörek YapılışıÇatal Çörek TarifiÇatal Çörek Nasıl Yapılır ?
  • Yumurtanın sarısı bir kaba ayrılır, sıvıyağ, sanayağ, yoğurt el ile güzelce yoğurulur. 
  • Sonra şeker, tuz, karbonat ve yumurta akı ilave edilir. 
  • Aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
  • Yoğurduğunuz hamurdan 5 cm. uzunluğunda serçe parmağı kalınlığında, 2 çubuk yapılır. Bu çubuklar birbirlerine birleştirilerek önce yumurta sarısına, sonraysa susama batırılır. 
  • Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Afiyet Olsun.
  • Çatal çörek malzemeleri, çatal çörek nasıl yapılır, çatal çörek yapılışı, çatal çörek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri