-->

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli
  • Çilek Reçeli Tarifi

  • Çilek Reçeli Malzemeleri, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek Reçeli Yapılışı, Çilek Reçeli Tarifi


  • Bu yazımızda kahvaltı masalarının olmazsa olmazları reçellerden Çilek Reçeli tarifini paylaşacağız, aşağıdaki malzemeleri kullanarak ve çilek reçeli yapılışı maddelerini uygulayarak kolaylıkla kahvaltılarınızı süsleyecek çilek reçeli yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Çilek Reçeli Tarifi:
  • Çilek Reçeli Malzemeleri ...
  • Bir kg. çilek,
  • Bir buçuk kg. toz şeker,
  • Bir limon suyu.

  • Çilek Reçeli Yapılışı, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek Reçeli Tarifi
  • Reçelimizi yapmaya başlarken önce çilekleri kumlarının gitmesi için bol suda bekletiniz ve birkaç kere yıkayınız.Sonra çilekleri çöplerinden ayıklayarak tencereye bir kat çilek, bir kat toz şeker koyarak yerleştiriniz ve bir gün bekletiniz.
  • Daha sonra ağır ateşte köpüklerini alarak ve rengi koyu pembe oluncaya kadar kaynatınız.
  • Son olarak koyulaşınca limon suyu ekleyerek ateşten alınız. Soğuduktan sonraysa kavanozlara boşaltınız. Afiyet Olsun.
Kaynak: Çilek Reçeli Tarifi
  • Çilek Reçeli Malzemeleri, Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek Reçeli Yapılışı, Çilek Reçeli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri