-->

5 Ağustos 2014 Salı

Safranbolu Tatlısı Tarifi

Safranbolu Tatlısı
  • Safranbolu Tatlısı Tarifi

  • Safranbolu Tatlısı Malzemeleri, Safranbolu Tatlısı Nasıl Yapılır, Safranbolu Tatlısı Yapılışı, Safranbolu Tatlısı Tarifi, Safranbolu Tatlısı


  • Safranbolu yöresine özel Safranbolu Tatlısı malzemeleri ve safranbolu tatlısı tarifine bu makalemizden ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki malzemeleri kullanarak ve Safranbolu tatlısı nasıl yapılır bölümündeki maddeleri takip ederek sevdiklerinize Safranbolu Tatlısı ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun


  • Safranbolu Tatlısı Tarifi:
  • Safranbolu Tatlısı Malzemeleri ...
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir çay bardağı yoğurt,
  • Bir çay bardağı sanayağı,
  • Bir paket Kabartma tozu
  • Un (Hamuru yumuşak oluncaya kadar un konulacak)
  • Safranbolu Tatlısı İç Malzemeleri:
  • Bir çorba kaşığı toz şeker,
  • Bir çay bardağı dövülmüş ceviz,
  • İki çay kaşığı tarçın,
  • (Hepsini karıştırınız)

  • Safranbolu Tatlısı Yapılışı, Safranbolu Tatlısı Tarifi, Safranbolu Tatlısı Nasıl Yapılır :
  • Safranbolu Tatlısı yapılışına başlarken hamuru 3'e bölün yarım cm. kalınlığında açın, açılan hamurun içine hazırladığınız iç malzemeyi koyunuz. 
  • Sonra rulo şeklinde sarınız ve bıçakla 1 parmak eninde keserek ters çeviriniz.
  • Fırında 140 derecede pişirmeye başlayınız. Sıcakken üzerine soğuk şurup dökünüz. Afiyet olsun.
  • Şurup malzemesi: 3 bardak şeker, 4 bardak su
  • Safranbolu Tatlısı Malzemeleri, Safranbolu Tatlısı Nasıl Yapılır, Safranbolu Tatlısı Yapılışı, Safranbolu Tatlısı Tarifi, Safranbolu Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri