-->

18 Eylül 2014 Perşembe

Yassı Kadayıf Tarifi

Yassı Kadayıf
  • Yassı Kadayıf Tarifi



  • Yassı kadayıf nasıl yapılır, yassı kadayıf malzemeleri, yassı kadayıf yapılışı, yassı kadayıf tarifi





  • Evinizde kolayca yapabileceğiniz leziz ve pratik yassı kadayıf tatlısı için bu yazımızdaki malzemeleri kullanmanız ve yassı kadayıf tarifi maddelerini takip etmeniz yeterli olacaktır. Afiyet Olsun.

  • Yassı Kadayıf Tarifi:
  • Yassı Kadayıf Malzemeleri ...
  • Yarım kg. yassı kadayıf,
  • Üç adet yumurta,
  • Bir buçuk su bardağı ay çiçek yağı,
  • Bir su bardağı çekilmiş ceviz.
  • Yassı Kadayıf Şurubu Malzemeleri:
  • Üç su bardağt toz şeker,
  • Üç su bardağı su,
  • Yarım Limon suyu.

  • Yassı Kadayıf Tarifi, Yassı Kadayıf Yapılışı, Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır ?:
  • Kadayıfımızı yaparken önce yassı kadayıfın sertleşmiş kenarlarını bıçakla in­cecik kesip atınız ve yumurtaları bir kap içinde çırpınız, 
  • Sonra ayçiçek yağını tavada kızdırınız ve kadayıfları yumurtaya bulayarak her iki tarafını pembe renkte kızartınız,
  • Evvelce hazırlanmış ve soğutulmuş şuruba atınız,
  • Son olarak şurubu emen ve soğuyan kadayıfları servis taba­ğına çıkartınız, üzerlerine çekilmiş ceviz serperek servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

  • Yassı Kadayıf Şurubunun Hazırlanışı:
  • Şekeri su ile 10-15 dakika kaynatınız,
  • Yarım limon suyu ekleyerek ederek kaynatınız,
  • Ateşten alarak soğutunuz.
Kaynak: Yassı Kadayıf Tarifi
  • Yassı kadayıf nasıl yapılır, yassı kadayıf malzemeleri, yassı kadayıf yapılışı, yassı kadayıf tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri