-->

10 Eylül 2014 Çarşamba

Tel Kadayıf Tarifi


Tel Kadayıf
  • Tel Kadayıf Tarifi


  • Tel kadayıf malzemeleri, tel kadayıf nasıl yapılır, tel kadayıf yapılışı, tel kadayıf tarifi

  • Evde kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz leziz tatlılardan olan tel kadayıf yapmak için bu yazımızdaki tel kadayıf malzemelerini yok ise tedarik etmeniz ve tel kadayıf tarifi yönergelerini uygulamanız yeterlidir, Afiyet olsun.



  • Tel Kadayıf Tarifi:
  • Tel Kadayıf Malzemeleri ...
  • Yarım kg. tel kadayıf,
  • Bir buçuk küçük paket margarin (185-190 gr. kadar),
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz,
  • Bir su bardağı sıcak su,
  • Üç su bardağı toz şeker,
  • Üç su bardağı su,
  • Yarım limon suyu.


  • Tel Kadayıf Tarifi, Tel Kadayıf Yapılışı, Tel Kadayıf nasıl yapılır?
  • Kadayıfımızı yaparken önce çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz ve üstüne eritilmiş margarin dökünüz. Alt üst çevi­rerek kadayıfları yağlamaya başlayınız,
  • Sonra yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye güzelce döşeyiniz ve üzerine dövülmüş ceviz serpiniz, kadayıfın diğer yarısınıysa cevizlerin üzerine güzelce seriniz,
  • Daha sonra orta sıcaklıktaki bir fırında kızartınız, fırından çıkartınca üstünde bir bardak sıcak su gezdiriniz ve 5-10 dakika üstünü kapayarak bekletiniz, üzerine soğuk şurup dökünüz, (Kadayıf şurubu tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.)
  • Son olaraksa; bir saat kadar sonra kare kare keserek servis yapabilirsiniz, leziz kadayıfınız hazır. Afiyet olsun.
  • Tel Kadayıf Şurubu Yapılışı:
  • Kadayıfımızın şurubu için üç bardak şekeri, üç bardak suyla 10-15 dakika kadar kaynatınız. Yarım limon suyu ekleyiniz ve koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.
Kaynak: Tel Kadayıf Tarifi
  • Tel kadayıf malzemeleri, tel kadayıf nasıl yapılır, tel kadayıf yapılışı, tel kadayıf tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rastgele Yemek ve Pasta Tarifleri