- Tel Kadayıf Tarifi
- Tel kadayıf malzemeleri, tel kadayıf nasıl yapılır, tel kadayıf yapılışı, tel kadayıf tarifi
- Evde kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz leziz tatlılardan olan tel kadayıf yapmak için bu yazımızdaki tel kadayıf malzemelerini yok ise tedarik etmeniz ve tel kadayıf tarifi yönergelerini uygulamanız yeterlidir, Afiyet olsun.
- Tel Kadayıf Tarifi:
- Tel Kadayıf Malzemeleri ...
- Yarım kg. tel kadayıf,
- Bir buçuk küçük paket margarin (185-190 gr. kadar),
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz,
- Bir su bardağı sıcak su,
- Üç su bardağı toz şeker,
- Üç su bardağı su,
- Yarım limon suyu.
- Tel Kadayıf Tarifi, Tel Kadayıf Yapılışı, Tel Kadayıf nasıl yapılır?
- Kadayıfımızı yaparken önce çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz ve üstüne eritilmiş margarin dökünüz. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlamaya başlayınız,
- Sonra yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye güzelce döşeyiniz ve üzerine dövülmüş ceviz serpiniz, kadayıfın diğer yarısınıysa cevizlerin üzerine güzelce seriniz,
- Daha sonra orta sıcaklıktaki bir fırında kızartınız, fırından çıkartınca üstünde bir bardak sıcak su gezdiriniz ve 5-10 dakika üstünü kapayarak bekletiniz, üzerine soğuk şurup dökünüz, (Kadayıf şurubu tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.)
- Son olaraksa; bir saat kadar sonra kare kare keserek servis yapabilirsiniz, leziz kadayıfınız hazır. Afiyet olsun.
- Tel Kadayıf Şurubu Yapılışı:
- Kadayıfımızın şurubu için üç bardak şekeri, üç bardak suyla 10-15 dakika kadar kaynatınız. Yarım limon suyu ekleyiniz ve koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.
Tel kadayıf malzemeleri, tel kadayıf nasıl yapılır, tel kadayıf yapılışı, tel kadayıf tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder