Kremalı Pasta Tarifi, Hazır Bisküvi ile Kremalı Pasta, Kremalı Pastanın Malzemeleri, Kremalı Pastanın Yapılışı, Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Kremalı Pasta için gereken aşağıda belirtilen malzemeleri tedarik ettikten sonra, kremalı pasta yapılış aşamalarını takip ettiğinizde kremalı pasta nasıl yapılır sorunuza cevap bulmuş ve leziz kremalı pastanıza kavuşmuş olacaksınız ;) Afiyet olsun.
Kremalı Pasta Tarifi ...
Kremalı Pastanın Malzemeleri
1/2 Kilo sade bisküvi,
2 Su bardağı süt,
1 Su bardağı su,
8 Çorba kaşığı toz şeker,
1/2 Paket küçük margarin,
2 Çorba kaşığı oralet,
2 Adet yumurta,
Limon kabuğu rendesi,
Bisküviyi ıslatmak içinse ayrıca bir bardak süt
Kremalı Pastanın Yapılışı - Kremalı Pasta Nasıl Yapılır ?
Kremalı Pasta yapılışına başlarken ilk işimiz toz şeker, un, oralet, iki yumurta ve limon kabuğu rendesini bir tencerede karıştırmak,
Ardından su ve süt karışımını yavaşça ilave ederek ve ateş üstünde karıştırarak kaynatınız.
Karışım koyulaştığında yarım paket küçük margarini ilave edip ateşten alınız,
Sonra mümkünse dikdörtgen şeklinde bir kap içine bu kremadan güzelce yayınız ve sütle ıslatılmış bisküvileri yanyana sıralamaya başlayınız,
Tekrar krema, tekrar bisküvi diziniz ve bu işlemi, 4-5 kat oluncaya kadar tekrarlayınız,
Dizme işlemini bitirdikten sonra en üst kata tekrar krema ve dilerseniz bolca dövülmüş ceviz serpiniz,
Bu işlemlerden sonraysa buzdolabında buzluğa koyunuz. 3-4 saat bekledikten sonra dilimlere ayırarak ikram yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder