- Tatar Böreği Tarifi
- Tatar böreği yapılışı, tatar böreği malzemeleri, tatar böreği tarifi, tatar böreği tarifi
- Şüphesiz börekler ve çörekler ikramlarınızı süsleyen leziz yiyeceklerdendir. Bu yazımızdaki pratik ve kolayca yapabileceğiniz enfes tatar böreğinide gönül rahatlığıyla ikramlarınızda sevdiklerinize sunabilirsiniz, daha çok Erzurum civarında yaygın olan ve bilindik böreklerden farklı, mantıya benzeyen böreğimizi yapmak için aşağıda belirtilen tatar böreği malzemelerini kullanmanız ve tatar böreği nasıl yapılır yönergelerini takip etmeniz yeterli olacaktır. Afiyet Olsun.
- Tatar Böreği Tarifi:
- Tatar Böreği Malzemeleri ...
- 250 gr. koyun kıyması,
- Bir adet soğan,
- Yeteri kadar Tuz,
- İki-üç diş sarmısak,
- Yarım kg. yoğurt,
- İki adet yumurta,
- Bir su bardağı ılık su,
- Bir tatlı kaşığı tuz,
- İki çorba kaşığı tereyağ.
- Aldığı kadar un.
- Tatar Böreği Tarifi, Tatar Böreği Yapılışı, Tatar Böreği nasıl yapılır ?:
- Böreğimizi yapmaya başlarken öncelikle 2 yumurtayı 1 bardak ılık su ve tuz ilâvesiyle çırpınız ve yavaş yavaş un ekleyerek katı bir hamur yapınız,
- Sonra açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırınız ve hamuru yaklaşık 1 - 1,5 mm. kalınlığında açınız, 4 cm, genişliğinde karelere bölünüz,
- Daha sonra soğan rendesi, tuz, karabiber ile kıymayı güzelce karıştırınız, kare hamurlara bu kıymadan koyunuz.
- Son olarak hamurlar üçgen şeklinde kapatın, bir tencereye 6 bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ekleyiniz. Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dakika kadar pişiriniz. Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi ekleyip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Tatar böreği yapılışı, tatar böreği malzemeleri, tatar böreği tarifi, tatar böreği tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder